Lucca

Dat de coördinaten van de nieuwe bestemming niet altijd kloppen, dat weten we inmiddels wel, maar dat we weer in zo’n vreemde situatie belanden, dat hadden we niet kunnen voorzien. Op een gegeven moment weten we dat we in de buurt van de camping zijn, maar zien nergens een bord. De navigatie stuurt ons toch weer een nieuw straatje in. Op zich prima……..totdat we, rijdend door een smalle straat, een haakse bocht moeten maken naar een supersmalle weg tussen 2 huizen in. Dit kan niet kloppen. We kunnen de bocht niet maken, dus staan midden op de weg stil. Al snel komen er drie bouwvakkers aan. De één zegt: “jullie moeten rechtdoor de straat nemen”, de ander zegt: “nee, jullie moeten de weg terugnemen”. 

Eigenlijk staan we vast. We kunnen niet voor – en niet achteruit. Geen paniek gelukkig, Robert kan heel goed rijden. We kiezen ervoor de weg terug te nemen. Een van de mannen rijdt zijn auto een meter naar voren, zodat we net genoeg ruimte hebben – om al stekend – te keren. Wat een avontuur weer! Maar zo aardig hoe we geholpen worden. 

Op de vorige camping spraken we Nederlanders, die vast waren komen te staan, waarbij de politie ze moest helpen en hele terrassen ontruimd moesten worden om ze te ontzetten. Dan viel het bij ons nog mee! 

Later rijden we weer verkeerd en horen we getoeter. Het blijkt de eigenaar van de camping te zijn. Follow me was het eerste wat hij zei. We mogen een plekje bij de wijngaard uitkiezen en worden weer getrakteerd op een fles huiswijn. Misschien toch maar eens leren drinken 😊 

Lucca 
Door het lezen van de thrillers van het Magdalena Mysterie zijn we heel nieuwsgierig naar de plaats Lucca. Deze Kathleen McGowan-boeken plaatsen feiten en fictie in een mooie leesbare context.  

Zo vertelt het tweede deel van deze serie het verhaal van Hertogin Mathilda van Canossa. Ze is in de 11e eeuw en ook in de periode daarna van hele grote betekenis geweest voor bloei van Toscane en voor de rechten van vrouwen. In het boek – het Jezus Mysterie – is ze als zesjarig meisje zo onder de indruk van het Volto Santo dat ze beloofd om op oudere leeftijd een mooi onderkomen voor dit kunstwerk te maken. Ze komt haar belofte na en het Volto Santo wordt geplaatst in de Kathedraal van Lucca – genaamd San Martino. 

Het Volto Santo (het heilige gelaat) is een houten beeld van Jezus, gemaakt door Nicodemus. Volgens de overlevering was Nicodemus aanwezig bij de kruisiging. Het idee dat dit beeld al bijna 2000 jaar oud is en volledig uit hout is gemaakt, vinden we heel bijzonder.  

Lucca is heel leuk! De sfeer is er zo relaxed. Het oude stadscentrum is volledig omringd door muren en de straten zijn autovrij. Het leuke is dat je met de fiets door alle straten mag/kan fietsen. De mensen zijn hier zo aardig, het eten is betaalbaar en overal is wel wat te zien. 

Op de campings spreken we veel medereizigers. Ook een Nederlander die op 19 augustus op de fiets (geen elektrische) is vertrokken en nu is aangekomen in Lucca. We krijgen leuke tips, die hij van een Italiaanse oud-collega en zijn familie heeft gekregen. Ook op de andere campings hebben we leuke tips ontvangen, die we gaan overwegen. Tips zijn altijd interessant, want de mensen zijn enthousiast over hun belevenissen en daar worden wij ook enthousiast van. 

Klik hier voor meer foto’s.

De camping in cijfers:

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Lucca - IT

€33,00

8

8

8

8

8

9

Wij staan aan de wijngaard en naast olijfbomen, echt topplek. Maar 10 fietsminuten naar historisch centrum Lucca