florence

We zijn in Florence. Camping Firenze in Town is maar 4 km fietsen (met fietspad!) van het historisch centrum. In tegenstelling tot enkele reviews op internet, is het, qua geluid, een rustige camping. Je hoort alleen ‘s nachts de trein rijden. Maar ja, het is een camping in de stad. En wat voor één! Met eigen supermarkt, wasserette, restaurant en fietsverhuur. Echt luxe hoor. 

Uffizi Museum 
We hebben een passe-partoutkaart gekocht voor een aantal musea en tuinen. We beginnen bij het Uffizi museum. Dit museum herbergt vooral hele mooie schilderijen van de grote meesters die zich hadden aangesloten bij de familie di Medici. Op internet wordt beweerd dat de invloedrijke Medici familie niet goed geweest zou zijn voor het volk van Toscane. Maar volgens de bevolking klopt dit niet en wordt Lorenzo di Medici nog steeds – Il Magnifico – genoemd, juist omdat hij zo goed voor de mensen was. 

Net zoals we nu met censuur te maken hebben, was dat in de Middeleeuwen niet anders. Zal het ooit anders geweest zijn? Dat vragen we ons wel eens af en het antwoord op deze vraag is voor ons niet moeilijk te geven.  

Volgens de boeken van Kathleen McGowan (zie verhaal bij Lucca) waren de leden van de di Medici familie en de bij hen aangesloten kunstenaars, lid van de Orde van het Heilige graf. Deze orde volgde de weg van de liefde, zoals dat door “hun” Jezus en Maria Magdalena werd gepredikt en onderwezen. Er in die tijd openlijk voor uitkomen, draaide uit op de brandstapel of andere vormen van dood en/of terreur. Deze straf werd opgelegd door de machthebbers en/of de paus.  

Bij elke opdracht die de kunstenaars kregen, gebruikten zij de techniek van de bezieling en zorgden ze tevens voor geheime codes in de schilderijen, beelden en gedichten. Doordat de kunstenaars alleen vanuit hun gevoel werkten, komt het kunstwerk voor de kijkers/lezers tot leven. Dat hebben wij ook zo ervaren! Door het verwerken van de geheime codes werd de weg van de liefde onderwezen en behouden voor het nageslacht. Om de codes ook daadwerkelijk te begrijpen gold wel: voor wie ogen heeft om te zien en voor wie oren heeft om te horen. 

Ook dat laatste is zo van toepassing op de tijd waar we nu in leven. 

Cultuur, natuur en eten 
We zijn er inmiddels wel achter dat (bijna) elke Italiaanse stad/plaats een openluchtmuseum is en vaak omringd wordt door natuur en water. Je kunt er over blijven schrijven en foto’s blijven nemen. Ook het eten is elke keer top! Zelfs in een grote stad als Florence, is het eten zo lekker en zo betaalbaar. Een cappuccino voor €1,30 en een pizza voor €6,00 is voor Nederlandse begrippen echt goedkoop. 
We hebben lang niet alles gezien en zeker niet alles bezocht, maar die behoefte hadden we ook niet. Wat wel weer heel gaaf was, dat was met de fiets door het centrum rijden. Onverwachte straatjes, restaurantjes, kerkjes en musea ontdek je eenvoudig op deze manier. 

Klik hier voor meer foto’s.

De camping in cijfers:

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Florence - IT

€41,00

7

7

7

7

8

9

Mooie locatie op 4 km fietsen (via fietspaden) van het historische stadscentrum