afscheid cortona

Wij hebben ervaren dat zonder planning reizen, zoveel vrijheid in je hoofd geeft. Tijdens vorige (schoolvakantie) reizen waren we bij aankomst op de bestemming – de navigatie alweer aan het instellen voor de volgende dag. Er is nu geen “angst” meer om iets te missen en dat is zo bevrijdend.

Voorafgaand aan ons vertrek hadden we één wens: Als we op een plek komen waar het goed voelt, dan zou het geweldig zijn daar langere tijd te blijven en te ervaren hoe het is om op deze plek te wonen. En dan vooral de mensen en de streek beter te leren kennen.

Deze plek hebben we gevonden bij Agricamping Spineta in Cortona. We zijn vier maanden bij de fantastische familie Bartemucci gebleven. We hebben veel van elkaar geleerd en vooral van elkaars gezelschap genoten. We houden zeker contact!

Wij hebben geleerd hoe het is als je als familie/gezin samenwerkt om dromen uit te laten komen. In de vorm van het opzetten van een camping, een olijfgaard, met koken/bakken, een groentetuin en allerlei andere dingen met liefde verbouwen en vervolgens de bezoekers hiervan te laten genieten.

Wij hebben ook geleerd, dat iedereen zijn/haar eigen droom heeft. Hoe geweldig we alles ook vonden bij de Bartemucci familie, kwamen we er ook achter dat het hun droom is en dat een kopie van die droom, niet onze droom is.

We hebben ook geleerd om olijven te plukken, rode wijn te drinken, kastanjes te eten, granaatappel-, laurier- en vin santolikeur te drinken, heel veel nieuwe soorten pizza’s, koekjes, taarten en pasta’s te eten. 

We hebben ook geleerd hoe geweldig het is om kennis uit te wisselen en vooral om dit te doen, zonder de druk van er geld mee te moeten verdienen. 

We hebben ook geleerd om alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar op een rijtje te zetten en hebben ingezien dat iedereen anders naar dezelfde gebeurtenissen kijkt en dat dit voor ons oké is.

We hebben tijdens de vele wandelingen (op dezelfde route) geleerd om elke keer andere dingen te zien en te horen. We hebben ook ervaren dat iedereen elkaar groet en dat men zelfs de auto stilzet om ons gelukkig nieuwjaar te wensen.

We hebben ook gezien hoe Giovanni en Maria (Bartemucci -75+) enorm genieten van het werken in de tuin, op het erf en met de kinderen en kleinkinderen.

We hebben ook geleerd dat je met de kracht van je verbeelding dingen kunt realiseren. Daarbij helpt het natuurlijk wel als je net als Luigi (Bartemucci), die verbeelding kunt omzetten in de praktijk. Hij kan alles maken, echt ongelofelijk. Ook Christina (Bartemucci) heeft vele talenten, we hebben ervaren dat ze, met veel plezier, heerlijk kan koken /bakken en ook een hele goede verpleegster is.

We hebben allemaal veel talenten en dromen en helaas hebben die beiden vaak niets met ons huidige werk te maken. Het wordt ons steeds duidelijker wat we niet meer willen en af en toe vangen we een glimp op van de richting die we op willen gaan, spannend!

Nog een nachtje in Italië en Frankrijk en dan naar Spanje
Het laatste weekend van ons vertrek nemen Christina en Luigi ons mee naar de oude binnenstad van Cortona. We hebben er vier maanden vol bewondering op uitgekeken! Wat een parel, deze prachtige oude Etrusken stad en klooster.

Na een heerlijk afscheidsdiner en uitzwaaien in de ochtend nemen we met een warm gevoel afscheid van de lieve familie Bartemucci. De eerste tussenstop voor onze rit naar zonniger weer is voorbij Genua.

Camping San Martino ligt bovenop een berg. De weg ernaar toe is vol smalle haarspeldbochten. Achteraf is het best veel moeite om hier helemaal naar toe te rijden voor één nachtje. Eenmaal weer beneden wacht ons een prachtige rit langs de zee.

De tweede stop is een vier sterren camping in Nimes-Frankrijk. We hebben nog niet eerder zulke afgrijselijke toiletten en douches gezien. Met gierende banden de volgende ochtend vertrokken.

Klik hier voor meer foto’s.

De campings in cijfers:

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Finale Ligure - IT

€17,00

5

6

6

6

8

7

Sober in de winter, intensief stuurwerk om er voor 1 nachtje te staan. Beneden aan de berg, prachtige weg en boulevard.

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Nimes - FR

€25,44

1

1

4

4

7

6

Hoe ze aan 4 sterren komen???? Gelukkig na 1 nacht met gierende banden weg.