Spanje Blanes en Mar menor

De camping in Blanes is in het voorseizoen prachtig, vol met hele oude bomen en pal aan de wandelboulevard en aan zee. Ook hier (net als overal) treffen we hele gastvrije eigenaren/personeel en hele leuke medereizigers. Het was vooral heel lief dat twee Poolse tienermeisjes op onze deur klopten om taart uit te delen voor hun verjaardag.

Vanaf deze camping is het leuk wandelen en fietsen over de boulevard en omgeving. De badplaats Blanes geeft een sombere, wat verwaarloosde indruk. Maar dat kan ook komen door de weinige toeristen die er op dit moment zijn.

We besluiten na een week verder af te zakken naar het zuiden. Het is daar 10 graden warmen dan in Blanes en dat maakt het buitenleven allemaal net even lekkerder.

Mar Menor
Via een tussencamping in Peniscola (Camping El Cid) komen we aan bij Camping Mar Menor in San Javier. We staan aan zee, naast een militair vliegveld. In de ochtend en aan het einde van de avond worden er met oefenvliegtuigen vluchten uitgevoerd. We worden soms op een spectaculaire luchtshow getrakteerd.

De camping staat behoorlijk vol, met Duitsers, Engelsen, Fransen, Spanjaarden, Belgen en Nederlanders. De camping grenst aan twee plaatsjes aan de kust. Vanaf de camping kun je via een wandel/fietspad bij de boulevard van Playa Los Narejos komen. De stranden zijn mooi en de kustplaatsen zijn niet te vergelijken met Benidorm, Fuengirola of een ander mega toeristenoord. Er grenzen vooral huizen aan de boulevard. Het ziet er allemaal heel relaxed uit.

De andere kustplaats Santiago de la Ribera kun je eenvoudig per fiets bereiken. Er is zelfs een fietspad langs de sinaasappelbomen. Deze plaats heeft ook huizen en appartementen en wat eetgelegenheden. Geen schreeuwende uithangborden en terrassen met plastic stoelen. We hebben hier ook de bakker met het lekkerste brood en gebak gevonden: Panaderia Jose Antonio.

De mensen die we tijdens deze reis tegenkomen, zijn gepensioneerde overwinteraars, gepensioneerde camperaars die hun huis verkocht hebben om te kunnen blijven reizen en ook jonge stellen (met en zonder kinderen) die hun huis hebben verkocht/huur en baan hebben opgezegd om een reizend bestaan te kunnen leiden. 

De meeste reizigers (meestal de niet-gepensioneerden) maken ook een innerlijke reis. Ze hebben al veel losgelaten en de stap gezet om te gaan reizen. Door dit loslaten ervaren ze nu ruimte om de volgende stap te zetten. Die volgende stap is bij de overgrote deel van de reizigers die we tegenkomen, het nadenken over het inkomsten verwerven om deze manier van leven voort te kunnen zetten. Het is heel inspirerend om hier samen over van gedachten te wisselen.

Na 45 dagen nemen we afscheid van de prachtige zonsondergang en bijzondere ontmoetingen met hele lieve mensen, met wie we contact zullen blijven houden.

Klik hier voor meer foto’s.

De campings in cijfers:

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Blanes - SP

€17,50

8

8

9

8

8

8

Plek aan zee, heerlijke zeegeluiden. Camping heeft 206 plekken, lijkt ons in de zomer wel gekkenhuis. Blanes zelf is een gedateerde badplaats.

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Peniscola - SP

€10,00

8

8

5

6

7

7

Nieuw sanitair. De camperplekken zijn niet bijzonder. We denken wel dat alle vaste gasten graag in het restaurant en de bar komen, als het open is. (nu dicht ivm Corona). Hele aardige eigenaren. Een andere reden om hier te staan, kunnen wij niet bedenken.

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

San Javier - SP

€12,50

9

9

8

8

7

7

Aan zee, in de nacht echt heel stil, gastvrij! Camping staat naast militair vliegveld, af en toe vliegverkeer, soms zelfs spectaculaire luchtshow.