camping "Zum stillen winkel"

We rijden naar Duitsland, naar een camping in de natuur. We willen er sowieso een week blijven om alles uit te proberen en een beetje te wennen aan dit nieuwe avontuur. 

Als we een paar dagen op de camping staan, merken we dat we vooral heel moe zijn. Volgens een campingbewoner die er al 20 jaar een prachtig huis heeft, wordt deze vermoeidheid veroorzaakt door het hoge zuurstofgehalte in de lucht. Dat zouden we niet gewend zijn. Dat zou best eens kunnen……we wonen al zo lang in de Randstad, daar zijn weinig bomen te vinden. We moeten ook wennen aan het “niets moeten”.  

Camping zum Stillen Winkel is best een grote camping, maar rond 22.00 uur kun je er een speld horen vallen. Ongelofelijk vinden we dat!  

Het is een heerlijk wandel- en fietsgebied. In sommige omliggende plaatsen geven de lege terrassen een treurige aanblik. Gelukkig heeft de camping een goed seizoen achter de rug, al vermoeden de vaste campingbewoners, dat de “grijze golf”, die na de schoolvakanties op de camping arriveert, dit jaar zal uitblijven. 

Het is opvallend om te zien hoeveel mensen er met één of meerdere honden en katten reizen. Wat ons ook opvalt, dat zijn de onlogische coronaregels. 

Een voorbeeld: Het prachtige toiletgebouw bevindt zich in de buitenlucht, het is geen afgesloten ruimte. Naar het gebouw lopen hoeft niet met een mondkap, maar zodra je op de trede naar het gebouw loopt, moet dit wel. 

We hebben nu voor de eerste keer ervaren, hoe je wordt aangekeken, als je geen mondkap draagt. De logica om voor de trap naar de wc geen mondkap te hoeven dragen en vanaf de trap wel, ontgaat ons volledig. Later zien we steeds meer mensen die geen mondkap dragen.

Klik hier voor meer foto’s.

De camping in cijfers:

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Burder - DE

€29,79

9

9

9

8

8

8

Aan de rivier, bij bos, wandelen en fietsen