Rothenburg ob der tauber

We hebben op de website https://www.romantischestrasse.nl/ veel gelezen over de mooie plaatsen op deze route, die rijk zou zijn aan cultuur en natuur. De naam Romantische Strasse klinkt sowieso al heel erg leuk. Wij hebben gekozen om naar Rothenburg ob der Tauber te gaan.  

Er zijn in het naastgelegen dorp twee campingplaatsen die aan elkaar grenzen. We hebben niet gereserveerd, maar hoe druk kan het zijn in zo’n gehucht in het naseizoen? Dat was verrassend anders. Ondanks dat we als haringen in een ton op de camping komen te staan, voelen we ons zo vrij als een vogel. 

Vanaf de camping is het 20 minuten wandelen naar het prachtige middeleeuws bewaard gebleven centrum. Alles is even mooi: de gebouwen, de bloemenbakken, de straatjes, de terrassen en de etalages van de winkels. We vinden het vooral leuk om te zien dat er veel toeristen zijn en dat iedereen zich zo vermaakt op de zonnige terrassen.  

We willen langere tijd op één plaats verblijven, maar dit voelt nog niet als de juiste plek daarvoor. Dus na 3 nachten en het vooruitzicht van veel regen, kijken we uit naar onze volgende bestemming.

Klik hier voor meer foto’s.

De camping in cijfers:

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Rothenburg ob der Tauber - DE

€27,13

7

7

7

7

7

8

Op wandelafstand van historisch centrum, kerkklok elk kwartier