Camping Läui

In eerste instantie dachten we naar -het voor ons onbekende land- Slovenië te gaan. Echter volgens de ANWB-coronawebsite worden Nederlanders aan de grens van Slovenië geweigerd. Mede daardoor is de keuze voor onze volgende bestemming op Zwitserland gevallen. We zijn daar ook nog nooit geweest en hebben mooie verhalen over de Zwitserse natuur gehoord. 

We rijden naar een camping in de buurt van de Rijn-waterval. De navigatie stuurt ons, met die enorme camper, eerst door het centrum van het kleine plaatsje Gailingen. De schrik zit er goed in als we opeens voor een houten brug uit 1816 komen te staan. Deze houten Rijnbrug verbindt Gailingen met Diessenhofen. Het past allemaal net, ditzelfde geldt ook voor het centrum van Diessenhofen. Later komen we erachter dat er ook andere wegen zijn die ons naar de camping leiden. Voortaan maar eerst op de kaart kijken 😊 

Aangekomen op de camping is het ook even schrikken. De camping, die voor 99% uit vaste staanplaatsen bestaat, is zo goed als verlaten.  

Van de drukte, die volgens de eigenaar, ongeveer 1000 mensen per dag betrof, is niets meer te bekennen. Het voelt vreemd aan als je in het donker, zonder campingeigenaar en medereizigers, helemaal alleen op de camping staat. 

De locatie is prachtig. Het enige nadeel is de drukke weg, die direct achter de camping ligt. In de nacht rijdt daar geen verkeer, maar overdag hoor je het verkeer wel heel duidelijk.  

Veel mensen wandelen hier stroomopwaarts en laten zich door de stroming meevoeren naar hun oorspronkelijke plaats. Tegen de stroming in zwemmen is onmogelijk, daar is de stroming veel te sterk voor. De Rijn is hier zo helder en schoon. Na de Wim Hoff ademhaling waagt Robert zich in het water, hij went snel want de temperatuur is met 21 graden nog prima. 

Na twee nachten vinden we het tijd om verder te gaan. De leuke eigenaar geeft ons bij het afscheid zijn kaartje en een fles familie-wijn. Hij benadrukt diverse keren: “Mocht er onderweg iets zijn, dan kunnen jullie me altijd bellen”. Zo lief!

Klik hier voor meer foto’s.

De camping in cijfers:

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Diessenhofen - CH

€39,26

9

8

8

7

7

8

Aan de rijn, op fietsafstand van dorp, aan drukke weg