Camping eichholz - Bern

Tot nu toe hebben we, naar elke nieuwe bestemming, niet meer dan drie uur gereden. De rit vandaag is maar 2 uur. We stoppen onderweg eerst bij de Rijn-waterval. We hadden vooraf geen idee wat we konden verwachten. Als je aan de Rijn denkt, dan denk je niet direct aan een grote waterval. Het leuke aan deze attractie is, dat je heel dicht bij de waterval kunt komen. Het water lijkt recht op je af te storten, geweldig om te zien! 

Ook dit keer stuurt de navigatie ons dwars door het centrum van Bern. De smalle eenrichtingsstraten met behoorlijk wat hoogteverschillen, zorgen voor flinke buikkriebels als we ook nog eens op een steile helling voor een verkeerslicht staan. Oeps, weer niet vooraf op de kaart gekeken…. 

Camping Eicholz ligt aan rivier de Aare in een prachtig park. Tussen de camping en de rivier ligt een wandelpad, dat je rechtstreeks naar het centrum brengt. Alles is zo groen en verzorgd, we kijken onze ogen uit. De rivier heeft, net als de Rijn, een hele sterke stroming. Heel veel mensen lopen ook hier stroomopwaarts. Het leuke aan deze rivier en de stroming is, dat de veilige zwemroute eindigt bij een viaduct met rechtstreekse toegang naar het openluchtzwembad. Hoe gaaf is dat! 

Het centrum van Bern is prachtig. Het mooie weer zal daar zeker een bijdrage aan hebben geleverd. Alle statige panden hebben dezelfde crème-bruine kleur. Bij regen zal dit wellicht een sombere uitstraling geven, maar dat is nu niet het geval. Net als in Rothenburg ob der Tauber hangt deze stad vol met symbolen die in een ver verleden zijn aangebracht. Dit zie je terug in schilden, beelden, raamversiering en metselwerk.  

We eten zoveel mogelijk vegan. Vegan bakkerijen en restaurants zijn we in de voorgaande dagen nog niet tegengekomen. In Bern vinden we er eentje https://www.hier-und-jetzt.ch/ met heerlijke zelfgemaakte producten. 

Op elke camping komen we leuke mensen tegen. Het is leuk om tips te krijgen en een klein kijkje in de bezigheden en ideeën van andere mensen te krijgen. Deze keer is onze buurman een hardwerkende zelfstandige bouwvakker die wordt ingehuurd door grote ontwikkelaars. Hij vertelt dat hij alleen van vrijdagavond tot zondagavond bij zijn gezin kan zijn. Hij heeft kanker overleefd, rookt als een ketter, maar maakt zich daar niet druk om. Hij vreest wel voor de economie door de hele corona toestand, waarvan hij denkt dat het een virus een hoax is.

Klik hier voor meer foto’s.

De camping in cijfers:

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Bern - CH

€41,27

8

8

7

8

8

9

Aan de rivier, je loopt zo de prachtige stad in