Meer van genève

We gaan naar het meer van Genève, in het frans ook wel Lac Léman genaamd. We vinden een leuke camping aan de Franse kant van het meer. We hebben nooit geweten dat het meer, horizontaal, in tweeën gesplitst wordt door de landsgrenzen van Zwitserland en Frankrijk. 

We wisten ook niet waar de landscode CH voor staat: Confederatio Helvetica. Dat is latijn voor Zwitserse Confederatie. 

De camping is echt op z’n Frans, zoals we dat kennen van vroeger…..geen wc papier en verlichting in de toiletten, 3 ampère elektra aansluiting en de douche kent geen temperatuurregeling. Toch maakt het ons niets uit.  

De superaardige eigenaar geeft vele tips over de omgeving. Hij is vooral trots op het water dat uit het naburige plaatsje komt. “We kennen het vast wel, want het komt ook in veel films voor, het is ‘Avignon’ water”. Wij kennen het niet. Hij is zeer verbaasd, want iedereen kent ‘Avignon’ water. Als hij ons later een kaart van de omgeving toont, dan zien we dat hij Evian water bedoeld. Echt grappig, want wij wisten niet dat Evian een plaatsje heeft en door de Franse tongval van de eigenaar leek het echt op Avignon. 

Sommige plaatsen aan het meer geven ons het gevoel van vergane glorie. In vroeger tijden zal het allemaal prachtig zijn geweest. Al fietsend komen we ook op plekken waar we verliefd worden op de sfeer, de prachtige huizen en tuinen en het sublieme uitzicht op het meer.  

Het weer is steeds heel zonnig. Toch is dit ook geen plek om langer dan een week te staan. We staan in een laantje van tegenover elkaar liggende caravans/campers, zonder uitzicht op wat dan ook. Dus het is tijd voor een volgende ontdekking op een andere locatie.

Klik hier voor meer foto’s.

De camping in cijfers:

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Publier/Meer van Geneve - FR

€18,19

7

7

7

8

7

8

Hele aardige eigenaar, op loopafstand van Meer van Geneve, geen wc papier en verlichting in toilet, douche 1 temperatuur