Les Haudères

Voorafgaand aan onze reis hadden we zo’n zin om de bergen in te gaan. We hadden vooral zin in het mooie uitzicht en de schone berglucht.  

Op camping Molignon worden we op onze wenken bediend. We staan rondom in de bergen. Elk uitzicht is anders, links zijn rotsachtige bergen met een enkel huisje, voor en rechts van ons staan prachtige bomen, waarbij we rechts ook uitzicht hebben op sneeuw en achter ons bevindt zich rivier La Borgne. We raken hier niet uitgekeken. In de ochtend zien we dat de temperatuur buiten 9 graden en binnen 13 graden is. We merken er in de camper niet veel van. Binnen no time is het buiten stralend weer, zelfs te warm om in de zon te zitten. 

Dit is nu echt een plek waar je helemaal tot jezelf kunt komen. 

Als we op vakantie zijn, dan willen we meestal zoveel mogelijk zien en ontdekken. We willen tenslotte niets missen! Heel vaak gaan we in hetzelfde tempo door zoals we dat thuis en op het werk aanhouden. 

Wat we vaak niet doorhebben, dat is wat we wel missen! Dat is namelijk eens echt aandacht aan onszelf geven en in stilte voelen wat we nu eigenlijk echt graag willen. Daarmee bedoelen we niet apathisch voor ons uit zitten te staren, maar de aandacht naar binnen richten, zonder afleiding van de buitenwereld.  

Dat is nog best lastig met facebook, twitter, instagram, whatsapp, mail, netflix en spotify. Er zijn berichten, moet je daar dan niet op reageren? Missen we dan niets? Wat gaan we dan doen? 

Doen waar we zin in hebben, wat in ons opkomt 😊 

We zijn bijvoorbeeld puffend de berg op gefietst naar La Grouille, om van daaruit naar het Lac Bleu te gaan. Op de wandelkaart van de camping stond dat een wandeling naar Lac Bleu ca. 5,5 km bedroeg, maar dat je er 2,5 uur over zou doen. Vreemd dachten wij, 5,5 km is niet veel…..zal het een totale heen en terug tijd betreffen?  

We besloten om op de fiets te gaan. We hebben e-bikes, dus 5,5 km is een eitje. De batterijen zaten niet vol, maar ja 5,5 km op halve batterijen kan makkelijk.  

Dat hebben we geweten. We hebben een uur lang tegen een behoorlijk steile helling gefietst. Nadat we uitgeput in La Grouille aankwamen, zagen we een bord naar Lac Bleu. Daarop stond vermeld dat het 40 wandelminuten zou kosten om er te komen. De weg ernaartoe was prachtig, alleen het was geen weg, maar een steil omhooggaand zandpad met boomstronken, keien en andere grote stenen. Ook hier hebben we weer een uur over gedaan. Zoals je op de film kunt zien ging op de terugweg veel sneller, al we werden wel ingehaald door 65+ ers met Nordic walking stokken. 

Was het de moeite waard? Zeker, het is een prachtig meer

Hoewel de weersvoorspellingen vaak niet kloppen, hebben we door het vooruitzicht van heel veel regen, na 10 dagen dit prachtige gebied verlaten voor een rit van ca 3 uur naar Italië. 

Klik hier voor meer foto’s.

De camping in cijfers:

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Les Haudères - CH

€28,63

9

9

9

8

8

9

Aan de rivier, rondom in de bergen