Cannobio

We plannen geen campings/plaatsen vooruit en plannen ook niet hoelang we ergens blijven. Als we het idee hebben dat we weer naar een volgende plek willen, dan kijken we meestal de avond daarvoor wat een leuke volgende plaats kan zijn.  

Zo ging het ook met de keuze voor het schattige plaatsje Cannobio aan de noordkant van het Lago Maggiore. Er zijn, vanaf Camping Molignon, twee route mogelijkheden: 
1) route van 179 km met een reistijd van 3,15 uur 
2) route van 280 km met een reistijd van 4,45 uur 
Wij hebben voor route 1 gekozen.  

De route was prachtig, maar zo heftig qua smalle straten, bergweggetjes en bochten, dat we er niet van hebben kunnen genieten. We raden deze route niet aan! (9-E62-SS33-SP75, vooral de SP75) 

Op deze bergwegen was er geen enkele mogelijkheid om te keren en het was ook de enige weg naar onze bestemming. De bergwegen waren zo smal (video) dat fietsers in de “berm”(die er niet is) moeten gaan staan, anders reden we over ze heen. Het was zelfs zo smal dat de camper bijna klem zat tussen de linker- en rechter vangrail. We hebben geluk gehad dat we op het grootste gedeelte van de smalle route geen tegenliggers hadden. 

Cannobio maakt alles goed! Dit plaatsje is een parel en de sfeer is er zo gemoedelijk. Aan de ca. 400 meter lange wandelboulevard bevinden zich grotendeels restaurants, bars en gelaterias. We hebben elke dag in een ander restaurant gegeten, het was allemaal even lekker en heel betaalbaar.  

De camping staat op 5 wandelminuten van deze gezellige (restaurantjes-) boulevard en het historische centrum. Ook in deze plaats zijn we weer onder de indruk van de prachtig, bewaard gebleven huizen, gevels, vestigingsmuren en bestrating.  

Klik hier voor meer foto’s.

De camping in cijfers:

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Cannobio - IT

€22,20

8

8

6

7

8

8

Op 5 min wandelafstand van prachtig centrum