Rivergaro

Onze volgende bestemming is Agriturismo l’Urteia in Rivergaro, in de Italiaanse provincie Piacenza. Deze camping is net 2 maanden open en biedt plaats aan ca. 10 campers.  

De biologische agrarische boerderij is al vier generaties in het bezit van de familie Maschi. In het weekend openen ze de restaurantdeuren en schotelen ze de gasten de lokale, zelf geteelde-eeuwen- oude specialiteiten (van moeder op zoon) voor.  

De camper staat op een mooie plek met uitzicht op de groenteakkers en op de fruitbomen. In de ochtend komt de oma van de familie bij de camper langs en geeft ze ons heerlijke bietole (speciaal soort snijbiet), waar wij smoothies van maken. In de avond komt de opa van de familie langs om je glas vol te schenken met een soort Prosecco. Echt zo aardig! 

Als we op een dag met de drone aan het filmen zijn, komt de opa vragen of hij het filmpje ook mag hebben voor hun eigen website. Natuurlijk mag dat! Als we hem het eindresultaat laten zien, dan is hij zo enthousiast dat iedereen het meteen moet komen bekijken. We vinden het leuk om te maken en nog leuker om te zien dat ze er zo blij mee zijn! 

Grazzono Visconti 
Over het algemeen zijn er maar weinig fietspaden. Dus om ergens te komen moeten we soms over een 70km autoweg fietsen. Zo ook om naar Grazzano Visconti te gaan. Grazzono Visconti is een middeleeuws dorp, maar dan meer zoals in de Harry Potter films. Zoiets hebben we nog nooit –in het echt– gezien! We proberen ons in te beelden hoe de mensen hier vroeger geleefd zullen hebben. In het dorp, waar nog steeds mensen wonen, is ook een martelmuseum, maar daar hebben we geen zin in. Later lezen we dat er veel martelpraktijken hebben plaatsgevonden.

Net als in de vorige plaatsen, zien we ook in dit dorp zien veel symbolen op de gebouwen. Het meest voorkomende symbool is een slang die een kind op eet. Dit zou te maken hebben met een veldslag die Ottone Visconti heeft gewonnen. De tegenstander droeg dit symbool (wapen) om aan Visconti duidelijk te maken dat de slang het kindje Jezus op at. Na de overwinning heeft Visconti het wapen meegenomen naar het dorp en is het onderdeel van het Visconti familieteken geworden: Il Biscione. Dit teken is ook terug te vinden in het embleem van de Alfa Romeo auto’s. Al hebben ze in de loop der jaren, het kind in een rood poppetje veranderd. 

Klik hier voor meer foto’s.

De camping in cijfers:

Plaats

Prijs P.N.

WC

Douche

Plek

Sfeer

Geluid

Locatie

Website

Opmerking

Rivergaro - IT

€33,00

9

8

8

8

8

8

Gastvrije eigenaren, prachtige locatie