Uitrusting

Onderstaande tekst hadden we geschreven, omdat we er toen nog vanuit gingen dat we de gehele reis per vliegtuig, trein, boot en bus zouden afleggen. We nemen met de camper meer spullen mee, omdat we in Europa de zomer, herfst, winter en lente gaan beleven. De mooie koffers en backpack gaan evengoed gewoon mee!

Wat neem je mee als je meer dan een jaar gaat reizen? Waar stop je dat allemaal in? In een backpack of een koffer? Het leek ons meteen heel prettig om zo licht mogelijk te reizen. Hoe minder spullen, hoe lichter de backpack of de koffer.

Omdat wij lopend geen lange afstanden met onze uitrusting gaan afleggen, hebben wij ervoor gekozen om met een lichtgewicht koffer en een kleine rugtas te reizen.  

Koffer 
De meeste koffers zijn blauw/zwart/grijs. Onze vorige koffer was knaloranje. Lekker opvallend, vooral als je bij de bagageband staat te wachten.  Alleen was deze koffer veel te groot en te zwaar om mee op wereldreis te nemen.  
We hebben via Bol.com (voor € 93,19 per st.) twee koffers van Eastpack – model Tranzshell L gekocht met opvallende blauwe blaadjes. 

De Tranzshell L is een lange, smalle en lichtgewicht koffer. Twee koffers passen met gemak in de kofferbak van een auto/taxi. Een ander voordeel vinden wij dat de twee delen voorzien zijn van een rits. Op deze manier blijft de inhoud redelijk overzichtelijk op zijn plek zitten. 

Specificaties

  • Afmeting: 77 x 43 x 26,5 cm (HxBxD) 
  • Polyester
  • Ritssluiting 
  • TSA-slot 
  • 4,1 kg 
  • 75 liter
  • Zwenkwielen 
Eastpack-Tranzshell

Rugtas 
Heel soms word je verrast door een onwijs gaaf product. Dat hadden wij met de backpack van XD Design – type Bobby Pro. Echt aan alles is gedacht. Het is een antidiefstal rugtas. Er zitten geen ritsen aan de voorkant en het Eco materiaal is niet eenvoudig door te snijden.  

Net als bij onze koffer, bestaat de rugtas uit 2 delen, waarvan 1 deel ook uit het zicht is dicht te ritsen. In dat laatste gedeelte zit een flexibele, uitneembare vakverdeling. Wij kunnen zo onze GoPro, drone en fototoestel goed uit het zicht opbergen. 

Ook over het anti skim-gedeelte in de band, de telefoon/flessenhouder, de oplaadaansluiting voor batterypack en mobiel, bijna onzichtbare vakken aan de rugzijde en een vakje waar een sleuteltrekkoord verborgen zit, is heel goed nagedacht.  

Het is geen goedkope rugtas (€ 149,95 per st.), maar voor ons elke cent meer dan waard. Wij hebben deze tas gekocht bij NiceThingz in Zaandam. We kregen er ieder, onverwacht, een gratis XD-design battery pack à € 24,95 bij. 

Meer informatie:

Backpack Bobby Pro