Waarom Travel at 50?

Toen we eenmaal het idee hadden om op (wereld) reis te gaan, begonnen we direct met het verzamelen van informatie. We kwamen leuke reiswebsites tegen, in de meeste gevallen gemaakt door en voor backpackende jongeren. Hoewel we dit leuk vonden om te lezen, waren we ook benieuwd naar de ervaringen van onze leeftijdgenoten.

We waren vooral geïnteresseerd in de reisverhalen / tips en de praktische kant van het organiseren van een 365 dagen (wereld) reis. We hebben niet zoveel inspiratie kunnen vinden.

We vroegen ons af waarom er (bijna) geen vijftigers zijn, die voor een lange periode de wereld ontdekken. Waarom durven jongeren deze stap wel te zetten en wachten “wij” vijftigers tot we met pensioen gaan?

Naar onze mening hoeven jongeren niets los te laten. Zij hebben nog volop het gevoel dat het leven vooral bedoeld is om van te genieten en plezier te hebben. Dat is natuurlijk ook zo! Maar dat stopt toch niet als je ouder wordt?

Als vijftigers zitten en houden we vaak vast aan onze overtuigingen, gewoonten, financiën, werk en familie. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar daardoor vergeten we soms dat we ook andere keuzes kunnen maken. Om tot dit inzicht te komen heeft bij ons ook wel even geduurd.

Wij vinden het leuk om via deze website onze ervaringen te delen, jullie lezers te inspireren en te laten inzien dat we in ons leven allemaal een keuze hebben om ons hart te volgen.

Wij hebben ons wel voorbereid op onze reis, maar we hebben geen planning gemaakt. We laten ons leiden door de mensen die we tegenkomen, de ervaringen die we opdoen en ons gevoel. Alles is nieuw voor ons en zeker deze manier van reizen.

We gaan echt onszelf en de wereld ontdekken!

Travel At 50
Wist je dat...
TaF een afkorting is voor Travel at Fitfty

TaF een afkorting is voor Tell a Friend

We later pas ondekten dat TaF ook de eerste letters van onze achternamen zijn 😄
The Spa Koh Chang Resort
Vegan
Jasper Farimont Lodge

De voorbereiding

Wat moet je allemaal organiseren om een jaar lang in andere landen te kunnen verblijven?

Naar ons idee is het niet super ingewikkeld! 

Klik op onderstaande button voor meer informatie.


De voorbereiding
Monument Valley

Tips?Heb je inspirerende tips voor ons?
Mail ons dan door op de envelop te klikken.

We reizen zonder planning, omdat we ons graag laten inspireren door de mensen die we tijdens onze reis tegenkomen.

We zullen via de website onze tips met jullie delen.